ForsideVesthimmerlandSvømmecenter Vesthimmerland - status på opstart og kulturel udsmykning

Svømmecenter Vesthimmerland – status på opstart og kulturel udsmykning

Svømmecenter Vesthimmerland – status på opstart og kulturel udsmykning

Status på opstartsprocessen med drift af Svømmecenter Vesthimmerland samt drøftelse af kulturel udsmykning af svømmecentret er på dagsordenen i Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, når der afholdes udvalgsmøde i dag den 3. juni 2024.

Baggrund: Der gives på mødet en status på opstartsprocessen af på Svømmecenter Vesthimmerland.

  • Nøgler er modtaget og projektet er overdraget til Kultur og Fritid
  • Leder af Svømmecenter Vesthimmerland er ansat pr. 15. maj 2024
  • Indvielse sker fredag den 9. august 2024 kl. 15.00 (uge 32).

Leder af Svømmecenter Vesthimmerland, Jeppe Stecher Severinsen deltager fra kl. 15.30

Forventet konsekvens: I forhold til kulturel udsmykning af Svømmecenter Vesthimmerland besluttede Kultur- og Fritidsudvalget på mødet den 8. april 2024, pkt. 38 at kulturel udsmykning kan godkendes, såfremt der ikke sker direkte maling på væg og at udsmykning finansieres af fondsmidler.

Siden har kunstneren imidlertid meddelt, at han kunstnerisk ikke kan stå inde for maling på andet end væggen. Kunstneren oplyser, at det er hans erfaring, at maling direkte på væg, kvalitetsmæssigt er den bedste løsning henset til de høje temperaturer i svømmecentret. Maling på væg vil, ifølge kunstneren, desuden give beskueren den optimale oplevelse af værkerne, og har samtidig den fordel at de kan overmales eller sågar med en højtryksrenser, helt fjernes. Derudover vil pladers montering medføre, at der skal bores huller i væggene, som efter en eventuel demontering vil være så godt som umulige at skjule.

Ejendomscentret oplyser, efter faglig vurdering, at renoveringsomkostninger i forbindelse med fjernelse af vægmaleri vil udgøre i størrelsesorden 10.000 kr.

Organisering og kommunikation

Kommunikation vil ske i forbindelse med orienteringer og beslutninger i Kultur- og Fritidsudvalget.

Sagen afgøres i: Kultur og Fritidsudvalget.

Indstilling: Administrationen indstiller at status for opstartsprocessen med drift af Svømmecenter Vesthimmerland tages til efterretning og at udvalget godkender, at kulturel udsmykning kan ske på direkte på væggene i Sømmecentrets børneafdeling

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler