ForsideMariagerfjordPer Husted: Himmerland har brug for et nordjysk medlem i EU

Per Husted: Himmerland har brug for et nordjysk medlem i EU

Per Husted: Himmerland har brug for et nordjysk medlem i EU

Når Europa-Parlamentet træffer de store beslutninger om Europas fremtid, støtteordninger til infrastruktur, lokalt fritidsliv eller når der laves miljølovgivning, sidder Nordjylland ikke med ved bordet. Det har i de sidste fem år frustreret Nordjyske politikere, virksomhedsledere og borgere.

Til valget d. 9. juni får Nordjylland endelig muligheden for at rette op på det. Hvis Nordjyderne stemmer personligt på en lokal kandidat.

Folketingsmedlemmet Per Husted mener, at det er vigtigt, at få et nordjysk medlem af Europaparlamentet: “Det har så stor betydning for vores område, at vi får et nordjysk medlem af Europa-Parlamentet. Himmerland har brug for udvikling, og det kan blive væsentlig nemmere med en direkte kontakt mellem virksomheder og Bruxelles.”

En af de lokale kandidater der har gode chancer for at blive valgt er Asser Mortensen fra socialdemokratiet, og for ham er der ingen tvivl om, at Nordjylland har brug for sit eget medlem af Europa-Parlamentet.

”Nordjylland har så mange interesser, der ikke bliver varetaget i øjeblikket. Det handler om vores arbejdspladser, elforsyningen og den grønne omstilling.  Vi har både Limfjorden og Mariagerfjord, som begge står over for alvorlige miljømæssige udfordringer som iltsvind og næringsstofbelastning. En lokal EU-repræsentant kan arbejde for at sikre, at disse problemer bliver adresseret gennem europæisk samarbejde og støtte.” siger Asser Mortensen og understreger, at det er vigtigt for demokratiet, at man har en nordjysk EU-repræsentant man kan gå til.

Bjarne Laustsen, folketingsmedlem for Socialdemokratiet tilføjer: “Ved at stemme på Asser Mortensen stemmer man samtidig på en politiker, der kommer til at få indflydelse i Europa-Parlamentet. De ekstreme højre- og venstrefløjspolitikere bliver udelukket fra indflydelse, men Asser Mortensen får indflydelse, og det kommer vi til at få glæde af i hele Nordjylland. 

For Asser Mortensen er det vigtigt at blive boende i Nordjylland. “Jeg vil blive boende i Nordjylland, så jeg kan bruge weekenderne og friugerne blandt folk her. Et Europa-Parlamentsmedlem bør blive boende i sin valgkreds og betale sin skat derhjemme, ikke flytte væk fra de borgere, der har valgt dem.”

Flere vælgere, der normalt stemmer både til højre og venstre for socialdemokratiet, vil denne gang komme til at stemme på Asser Mortensen, simpelthen fordi han er den bedste mulighed for at give Nordjylland en stemme i EU.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler