ForsideMariagerfjordSuccesfuldt Åbent Hus ved Sortemosehus i Arden 

Succesfuldt Åbent Hus ved Sortemosehus i Arden 

Succesfuldt Åbent Hus ved Sortemosehus i Arden 

Søndag den 26. maj fra kl. 10-12 afholdt Sortemosehus et velbesøgt åbent hus-arrangement, som trak omkring 120 besøgende til den smukt beliggende ejendom for enden af Skovvej. Med solskin og blå himmel som baggrund, blev arrangementet skudt i gang med en velkomsttale af forperson for Foreningen Sortemosehus, Maria Møller.

I sin tale fortalte Maria Møller om det spændende projekt, der skal omdanne Sortemosehus til et knudepunkt for Hærvejen og den sydlige indgang til Rold Skov. Her skal det fremover være et samlingssted for naturundervisning, naturoplevelser, friluftsaktiviteter samt cykel- og vandreturisme.

Efter velkomsttalen fulgte overrækkelsen af en flot gavekurv, sponsoreret af Spar Arden, til Amalie Kaptain og Mathias Beltoft. De var vinderne af logo-konkurrencen, hvor i alt 15 kreative sjæle havde indsendt deres bud på Sortemosehus’ nye logo. Formiddagen bød på en række spændende aktiviteter for både store og små. 

Mange var interesseret i, hvordan Sortemosehus skal ombygges, og derfor fremviste Maria Møller engageret facade og snittegninger af projektet frem. ”Sortemosehus kommer til at består af tre bygninger. Hovedhuset skal indeholde køkken, toilet og læringsrum. Staldbygningen skal indeholde bl.a. et madpakkerum med køkken og brændeovn. Og så skal der bygges en ny bygning i træ, som skal huse tre herbergs-værelser samt toilet og bad”, forklarer Maria. ”Det er vigtigt for os, at ombygningen viser respekt for den historie, der ligger bag Sortemosehus, derfor vil vi bevare det historiske udtryk hovedhus og staldbygning har”.

Besøgende kunne blandt andet også deltage i en bioblitz og naturbingo, tage en trækketur på hest, besigtige bygningerne og få indblik i områdets naturforvaltning. Bioblitz, handler om at registrere så mange arter som muligt indenfor området omkring Sortemosehus. I alt blev der fundet 30 forskellige arter, heriblandt orangemyre, rød vandnymfe samt dagpåfugleøje.

Ida Baisgaard Cortsen ser på den jagtedderkop, hun har fundet på Bioblitz. Foto: Privat
Mette Ósland forklarer om insekter og snegle Foto: Privat
Informationsskilt om Sortemosehus-projektet Foto: Privat

Et nyt informationsskilt blev afsløret, og der var mulighed for at lave søndagspandekager over bål. 

Fra kl. 11 til 12 fortsatte aktiviteterne med fælles samling i gården, indvielse af et nyt mountainbikespor for både børn og voksne, afprøvning af en orienteringsløbsrute samt en “fare-vild-tur” i Hesselholt skov. Ida Baisgaard Cortsen, 6 år, deltog i arrangementet med sin mor og udtrykte sin begejstring: “Det var meget sjovt, jeg fandt insekter og vi fandt en jagtedderkop og en mariehøne. Pandekagerne var rigtig gode, men det sjoveste var at ride på hesten.” 

Projektet, som modtager betydelig støtte fra Nordea-fonden på 4.054.622 kr., har som mål at give turister langs Hærvejens cykelrute mulighed for enkel og billig overnatning i shelter og herberg. Det blev en vellykket dag, som sluttede med lidt regn, men ikke desto mindre forlod de besøgende arrangementet med store smil og mange gode oplevelser rigere. ”Det var et meget vellykket arrangement, og det bekræfter blot at der er stor opbakning til projektet. Det betyder meget for alle os, der er frivillige omkring Sortemosehus-projektet”, afslutter Maria Møller.

Foreningen bag Sortemosehus ser frem til at byde endnu flere gæster velkommen i fremtiden og realisere visionen om et dynamisk og inkluderende samlingspunkt for naturentusiaster og turister. For yderligere information kontakt: Maria Møller på e-mail sortemosehus@gmail.com.

Ida Baisgaard Cortsen på hest Foto: Privat
Mange havde lyst til at lave deres egen søndagspandekage over bål. Foto: Privat
Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler