ForsideVesthimmerlandBestyrelsen i Vester Hornum Børnehave ønsker oprettelse af Vuggestue

Bestyrelsen i Vester Hornum Børnehave ønsker oprettelse af Vuggestue

Bestyrelsen i Vester Hornum Børnehave ønsker oprettelse af Vuggestue

Henvendelse fra bestyrelsen i Vester Hornum Børnehave er på dagsordenen den 4. juni 2024, hvor Børne & Familieudvalget i Vesthimmerland afholder ordinært udvalgsmøde.

Bestyrelsen i Vester Hornum Børnehave har henvendt sig med et ønske om oprettelse af Vuggestue. Udvalget skal tage stilling til dette ønske

Baggrund: Bestyrelsen i Vester Hornum Børnehave har henvendt sig med et ønske om at styrke grundlaget for deres børnehave ved at etablere vuggestue. Bestyrelsen oplever en stigende interesse for vuggestue i området, hvilket forvaltningen
ikke er vidende om, da der er ingen børn opskrevet på venteliste til vuggestue i Vester Hornum.

Bestyrelsen fremhæver følgende argumenter for vuggestue:

  1. Bedre overgang og kontinuitet. En vuggestue vil sikre en mere gnidningsfri overgang fra hjemmet til børnehaven, da børnene allerede vil være vant til omgivelserne og pædagogerne.
  2. Forældretilfredshed. Forældre i vores område efterspørger et pasningstilbud for børn under tre år. En vuggestue vil imødekomme dette behov og dermed øge forældretilfredsheden.
  3. Øget fleksibilitet. Med et samlet pasningstilbud under samme tag vil vi kunne tilbyde en større fleksibilitet i forhold til børn og forældres forskellige behov, hvilket vil gøre det lettere for forældrene at få deres hverdag til at hænge sammen.
  4. Styrkelse af lokalsamfundet. Et udvidet pasningstilbud vil bidrage til at styrke vores lokalsamfund ved at gøre Vester Hornum mere attraktivt for tilflyttere og dermed støtte den lokale udvikling.

Forvaltningen er enig i, at det vil styrke fødekæden til børnehaven, hvis der oprettes vuggestue, og det vil også fra forældreside blive oplevet som et sammenhængende tilbud fra 0-5 år. Driftsmæssigt vil det kunne hænge sammen, da børnehaven har en grundtildeling til 20 børn, selvom det indskrevne børnetal er ca. 14.

Med oprettelse af en vuggestue er det dog tvivlsom, om der er basis for at opretholde de to dagplejere i området.

Forvaltningen vil derfor anbefale, at der indledes en dialog med de to lokale dagplejere og dagplejens bestyrelse inden udvalget træffer endelig beslutning.

Forventet konsekvens: Oprettelse af vuggestue i Vester Hornum vil styrke børnehaven og fra forældreside blive oplevet som et sammenhængende tilbud fra 0-5 år. Omvendt vil det på sigt eventuelt betyde nedlæggelse af dagplejen i området, hvis forældrene vælger vuggestuen frem for dagplejen.

Sagen afgøres i Børne- og Familieudvalget

Indstilling: Administrationen indstiller at forvaltningen indleder en dialog med de lokale dagplejere og dagplejens bestyrelsen inden sagen genoptages på udvalgets næste møde den 13. august 2024

Bilag
Til Børnefamilieudvalget i Vesthimmerlands Kommune

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler