ForsideVesthimmerlandAffaldshelte fra Vestrup Skole og LBO Kernehuset indsamlede imponerende 44,8 kg skrald

Affaldshelte fra Vestrup Skole og LBO Kernehuset indsamlede imponerende 44,8 kg skrald

Affaldshelte fra Vestrup Skole og LBO Kernehuset indsamlede imponerende 44,8 kg skrald

Der var skrald på skemaet forleden dag, da mere end 100 affaldshelte fra Vestrup skole og LBO Kernehuset indsamlede 44,8 kg affald.

Meget af vores affald ender op i naturen, og det var Vestrup skole og LBO Kernehuset forleden dag med til at gøre noget ved gennem leg, læring og frisk luft. Hele dagen har de forskellige årgange været ude med affaldssækkene, sikkerhedsveste og affaldssnappere.

Dagens fangst mellem Vognsild, Vestrup, Østrup og omkring skolen blev til intet mindre end:

  • 152 engangsemballage
  • 45 pantdåser
  • 22 nikotinposer
  • I alt 44,8 kg restaffald, plastik, metal m.m

Dagens aktiviteter var en del Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald i naturen. Indsamlingen afholdes hvert forår, hvor mange tusind danskere frivilligt giver naturen en hånd. Og Vestrup Skole og LBO Kernehuset har været med mange år i træk.

“Det var virkelig dejligt at se det store engagement fra børnene. De bliver overrasket over, hvor meget affald der er, og vi tager snakken bagefter, hvad det vil sige, hvis affaldet var blevet sorteret, havnet på det rigtige sted og genanvendt. Det er et højaktuelt og spændende emne for børnene” fortæller Karin Holt Jensen, lærer på Vestrup skole.

Emnet fortsætter på skoleskemaet, når mellemtrinnet efterfølgende skal arbejde med emnet genanvendelse af plastaffald, hvor det ellers havner og hvilken betydning det har. De ældste skal på besøg hos en skrothandler og lære mere om genanvendelse af jern- og metalskrot.

Stor tak til Vestrup Skole og LBO Kernehuset for deres flotte indsats.

Relaterede artikler

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler